Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Од Куртијевих изјава, више ме забрињава ћутање међународне заједнице

Срђан Поповић: Од Куртијевих изјава, више ме забрињава ћутање међународне заједнице

Члан председништва Српске листе Срђан Поповић, коментаришући изјаву Аљбина Куртија да његова влада неће дозволити формирање Заједнице српских општина, каже да га од тих екстремистичких ставова више забрињава ћутање међународне заједнице, посебно Европске уније која је била посредник потписивања Бриселског споразума.

Аљбин Курти је за неколико медија на албанском изјавио да влада коју ће предводити неће формирати Заједницу општина са српском већином и да је тај договор постигнут у Бриселу „мртво слово на папиру“. Члан председништва Српске листе Срђан Поповић сматра да то значи да Курти не жели ни Србе на Косову.

„Од Куртијеве изјаве у вези са Заједницом српских општина, мене више забрињава ћутање међународне заједнице, пре свега Европске уније који је гарант њене имплементације. Радикални испади Аљбина Куртија су свакодневица на Косову и он својим изјавама шири нетрпељивост међу заједницама и упорно покушава да прекроји вољу српских бирача на изборима“, рекао је Поповић.

Он је објаснио да је ЗСО замишљена као једини мехиназим који ће штитити интересе и права српског народа на Косову и Метохији.

„ЗСО никако није уперена против било ког народа на Косову. Нажалост, Курти и још неки појединци не разумеју то на прави начин, а ко не разуме због чега је потребно формирање ЗСО, тај засигурно не жели да види Србе на овим просторима, не разуме ситуацију на терену и оно што је најбитније, враћа нас у прошлост. Ми нисмо на тој линији, ми ћемо радити на миру, на истини и правди, нама је у интересу да ширимо добросуседске односе и да добро живимо са нашим комшијама. Зато је Српска листа и добила стопроцентну подршку српског народа, а Аљбин Курти са добијених 25% подршке свог народа, то никако не може да разуме“, закључује Поповић.

Извор: Gračanica Online

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …