Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина наставља праксу кршења права на слободу кретања представника Канцеларије за КиМ

Приштина наставља праксу кршења права на слободу кретања представника Канцеларије за КиМ

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душици Николић данас није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње уђе у нашу јужну покрајину, чиме је Приштина наставила праксу кршења права на слободу кретања представника наше Канцеларије.

Представници Канцеларије за Косово и Метохију су у последња два месеца изложени систематском шиканарању од стране косовске полиције и забранама уласка у нашу јужну покрајину противно споразумима постигнутим у Бриселу.

Овакво расистичко дивљање Приштине до сада није наишло ни на какву осуду међународне заједнице, јер оно изгледа није вест, а малтретирање и обесправљивање Срба по националној основи је ваљда за спонзоре самопроглашеног Косова ствар уобичајеног цивилизованог и демократског понашања.

Прави циљ овакве противправне праксе је угњетавање српског народа на Косову и Метохији и истискивање сваког вида институционалног присуства Србије на терену.

Србија ће, као и до сада, наставити да проналази начине да осигура неометано функционисање својих институција на Косову и Метохији и реализацију помоћи нашем народу, а о агресивном расистичком поступању Приштине биће информисане све релевантне међународне инстанце – каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана победе

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је почасној паљби коју су данас на …