Главна / Култура / Дом културе Грачаница организује ликовну колонију „Јесен у Призрену“

Дом културе Грачаница организује ликовну колонију „Јесен у Призрену“

Мало која установа културе може да се похвали бројем, али и квалитетом реализованих програма и садржаја као Дом културе у Грачаници. Након бројних позоришних представа, филмских пројекција, књижевних вечери наредних недељу дана Дом културе организује традиционалну ликовну колонију „Јесен у Призрену“, која ће бити одржана у манастиру Светих Архангела. На колонији ће учествовати седам еминентних косовско-метохијских и српских ликовних стваралаца.

„Ове године имамо учеснике из свих крајева Србије: Зрењанина, Новог Сада, Београда, Књажевца, Ниша, Врања а по први пут на овој ликовној колонији имамо и уметнике из окружења, односно из Црне Горе. Ове године колонија није тематска, што значи да је остављено самим уметницима да одаберу своју тему“, казао је, у изјави за РТВ Грачаница Небојша Јевтић, уредник Галерије Дома културе у Грачаници.

Ликовна колоније „Јесен у Призрену“ трајаће до 8. новембра, а након тога биће одржане изложбе насталих радова.

„Прва изложба планирана је за 17.март 2020. године у Галерији Дома културе у Грачаници. Тај датум смо изабрали јер симболише погром који је извршен над српским народом на КиМ. Након тога, слике ће бити 6. јуна изложене у атријуму цркве Светог Спаса у Призрену, а затим ће бити организоване изложбе у домовима културе широм Косова и Метохије“, истакао је Јевтић.

Ова ликовна колонија одржава се под покровитељством Канцеларије за КиМ уз подршку Епархије рашко-призренске.

Check Also

Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Школе балета у Грачаници са међународне Олимпијаде за плес централног Балкана одржаног …