Главна / Друштво / Туристичка организација Грачанице промовише културно-историјске знаменитости на прави начин

Туристичка организација Грачанице промовише културно-историјске знаменитости на прави начин

Бројне манифестације одржане су и у току ове 2019. године у Грачаници. Неке од њих, као што је Фестивал “Шилд” већ су попримиле интернационални карактер, што потврђује и знатан број учесника из других земаља. То нам је потврдио и гост емисије “Грачаница – центар традиције и културе”, директор Туристичке организације Грачаница Бобан Петровић.

Петровић за програм Радио Грачанице наглашава да је циљ ове организације да посетиоцима представи на прави начин Грачаницу, али и сва околна места и историјске и културне знаменитости.

– У првом плану је манастир Грачаница и археолошко налазиште Улпијана јер је највећи број посетилаца заинтересован за ове објекте, међутим општина Грачаница има још много веома интересантних локалитета са којима упознајемо оне који дођу у Грачаницу – каже Петровић.

Туристичка организација Грачанице има и свој продајни инфо штанд у самом центру, који је и једино место где се могу купити сувенири и предмети који су уско повезани са овим поднебљем, а где се пружа прилика домаћим ствараоцима да и сами представе или продају своје радове.

У плану је изградња средњовековног града у Грачаници, који ће бити својеврсна атракција, како за наше суграђане, тако и за туристе, а то ће бити и место где ће се наредне године одржати Фестивал средњовековних вештина и заната Шилд.

Петровић истиче да су у Туристичкој организацији Грачанице задовољни досадашњим бројем посета и да за сада има довољно капацитета за пријем гостију.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …