Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана комеморативна седница поводом смрти Бојана Стојановића

Одржана комеморативна седница поводом смрти Бојана Стојановића

У великој сали Дома културе у Грацаници оджана је комеморативна седница поводом смрти првог председника општине Грачаница Бојана Стојановића.

Стојановић је преминуо изненада у 49-ој години живота, а у тренутку смрти вршио је дужност заменика министра финансија у косовској влади.

На самом почетку комеморативне седнице прочитан је телграм саучешћа директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Испред Канцеларије присутан је био заменик директора канцеларије Дамјан Јовић.

Комеморацији су присуствовали и председник Српске листе Горан Ракић, као и потпредседник Игор Симић који је присутнима прочитао телеграм саучешћа Милана Радојчића.

Између осталог у телеграму се каже да је смрт Бојана Стојановића ненадокнадив губитак јер је био неуморан борац и визионар.

„Знам колико си значио и својој породици и својој Грачаници за коју си се свакога дана борио заједно са свима нама. Поручујем ти да ћемо у овим тешким тренуцима али и у будућности настојати да будемо ослонац твојој породици са којом ћемо чувати успомену на тебе и твоју борбу за наше Косово и Метохију“, каже се у телеграму.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је ненадокнадив губитак за све нас смрт Бојана Стојановића .

„Тврд у својим ставовима, речит и отресит не либећи се свима каже истину и изнесе сопствени став Бојан је имао пуно противника али је својом залагањима проналазио компромисна решења. Никада и поред бројних притисака и искушења није напуштао свој родни Добротин, Косово и Метохију и никад није радио против интереса сопственог народа. Напоран рад довео га је последњих година и до заменика министра финансија. Борба да помогне свом народу искушења која је пролазио и неправда  са којом  се, делећи судбину сваког Србина на Косову суочавао, коштале су га живота.Општина Грачаница и њени мештани памтиће све оно што је Бојан Стојановић уградио у њене темеље. Породици Бојана Стојановића са овог места поручујемо да неће бити заборављени“, казао је Поповић.

О сарадњи са Бојаном Стојановић говорио је и Бранимир Стојановић државни секретеар у министарству привреде Владе Србије.

„ Ми смо се радовали иако му то нисмо признали то што је у Приштини имао кичму за разлику од многих других, то што је пут Грачаница -Лапље Село претворио у нормалну саобраћајницу као и километре других путева и тротоара хиљаде квадрата стамбеног и административног простора спортске хале, фудбалске терене као и овај Дом културе у којем му одајемо почаст. Али оно што му је знам било јако важно то су стотине радних места тачније стотине збринутих породица и сачуваних огњишта“, рекао је Стојановић.

Дугогодишњи сарадник Бојана Стојановића, као и заменик председника општине у Стојановићевом мандату, Игор Аритоновић нагласио је прво да ће тешко наставити даље без њега, али да ће се трудити да се сви његови планови реализовати.

„Ја данас немам потребу да добром политичком реториком говорим шта си био. Знам како си нас смиривао и знам како си знао да даш гас када је то потребно. Учио си нас да будемо зрели да будемо разумни да будемо практични и будемо реални. Остављаш неизбрисив траг. Буди спокојан тамо где си сада. Тамо нико неће да те изда тамо нико неће да те лаже тамо нико неће да говори лоше о теби и онда када на то нема право јер то си ти, победних малих битки а данас губитник најбитније борбе“, казао је Аритоновић.

У присуству великог броја грађана, Бојан Стојановић сахрањен је на гробљу у Добротину.

Опело је служио владика Теодосије са свештенством.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …