Главна / Вести / Косово и Метохија / Бојовић сутра у Лепосавићу

Бојовић сутра у Лепосавићу

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић присуствоваће сутра, 5. новембра у 13 сати у Лепосавићу (код магацина фирме „Универзал“, преко пута Спортске хале „Лепосавић“) расподели једног дела подстицајних средстава за потребе подршке развоју пољопривредне делатности за око 80 пољопривредних произвођача са подручје општине Лепосавић, а у складу са Програмом Канцеларије за Косово и Метохију за расподелу и коришћење подстицајних средстава за развој пољопривреде на Косову и Метохији за  2018. и 2019.годину, наводи се у достављеном саопштењу.

 

Тим Програмом Канцеларија за Косово и Метохију је током 2018. године за потребе развоја пољопривреде у општини Лепосавић издвојила 20.107.074,00 динара, а током 2019. године 15.000.113,00 динара

 

Овом приликом ће, из Програма расподеле и коришћења подстицајних средстава за развој пољопривреде на КиМ за 2018. годину, бити уручена опрема за наводњавање кап по кап и тримери за потребе 50 корисника са овог подручја.  Из Програма расподеле подстицајних средстава за 2019. годину, седам мотокултиватора, 10 тракторских фреза, четири прикључне машине за мотокултиваторе, два двообразна тракторска плуга, једна балирка за сено, једна тракторска дрљача и једна тракторска тањирача, две тракторске косе и један атомизер биће расподељени за потребе 29 пољопривредних домаћинстава.

 

Представницима медија биће омогућено да сутра испрате овај догађај, након кога су предвиђене изјаве за медије.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …