Главна / Вести / Србија / Вучић са Брамерцом: Сарадња добра и наставиће да јача
SRBIJA MEDJUNARODNI KRIVICNI SUDOVI

Вучић са Брамерцом: Сарадња добра и наставиће да јача

Сарадња Србије са хашким Механизмом за међународне кривичне судове (ММКС) је добра и наставиће да јача, упркос неслагању око неких питања, поручио је председник Србије Александар Вучић данас у разговору са главним тужиоцем ММКС Сержом Брамерцом.

На инстаграм профилу “будућностсрбијеав” објављена је заједничка фотографија председника Вучића и Брамерца.

Вучић и Брамерц разговарали су о предстојећем извештају тужиоца за Савет безбедности УН, поступцима који се пред ММКС воде против држављана Србије, резултатима рада Тужилаштва Хашког трибунала за бившу Југославију, као и помоћи у изградњи институција и преношењу знања српским правосудним органима.

“Председник Вучић је захвалио на предлогу главног тужиоца Брамерца да надлежне институције у Србији учествују у заједничким програмима, кроз које би Тужилаштво ММКС, у виду обуке и других видова подршке, помогло примену Стратегије за ратне злочине”, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Главни тужилац ММКС Серж Брамерц изразио је незадовољство регионалном сарадњом, као и жаљење због спорости достављања документације неопходне у процесима који се воде пред Механизмом.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Мали: Обећано испуњавамо, данас исплата помоћи незапосленима

Све што смо обећали у трећем пакету помоћи ми испуњавамо и данас следи исплата 60 …