Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Курти треба да прочита споразуме постигнуте у Бриселу

Козарев: Курти треба да прочита споразуме постигнуте у Бриселу

Аљбин Курти би, ако је већ решио да се игра политичара, требало да мало загреје столицу, уместо што из незнања шири дезинформације, попут оне да Београд не признаје дипломе са Косова и Метохије – каже у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

Права и истинита информација је да је од почетка примене споразума о узајамном признавању диплома Београд позитивно одговорио на 75 одсто захтева за признавање диплома стечених на универзитетима у нашој јужној покрајини који су пристигли до 2016. године.

Курти, дакле, не зна о чему говори, јер Београд је тај који треба да у овој ствари инсистира на реципроцитету, будући да у истом периоду од стране Приштине није призната ниједна диплома  установа из образовног система Републике Србије – наводи Козарев.

Приштина је, наиме, одбила да прихвати списак наших универзитета и да призна Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици, због чега је и признавање диплома са наше стране обустављено.

Курти би требало да макар прочита споразуме постигнуте у Бриселу пре него што одлучи да их коментарише и да се распита код својих колега у Приштини о томе како су и када све кршили договоре – наводи се у саопштењу.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …