Главна / Култура / Одржан хуманитарни концерт за Косово и Метохију у Београду

Одржан хуманитарни концерт за Косово и Метохију у Београду

У организацији Удружења естрадних уметника Косова и Метохије, као и Удружења естрадних уметника Србије, Дома културе Грачаница и Самосталног синдиката естрадних уметника, у Београду, у Комбанк дворани одржан је велики хуманитарни концерт , чији ће целокупан приход бити усмерен за помоћ основној школи у селу Стража у Косовском Поморављу, у којој деца уче у немогућим условима, а пре свега за изградњу санитарног чвора и довођење воде.

На концерту је учествовао велики број певача, како оних који су пореклом са Косова и Метохије, тако и оних који веома често посећују ове просторе. Између осталих, наступили су Чедомир Марковић, Раша Павловић, Раде Вучковић, Нена Ђуровић, Наташа Ђорђевић, Снежана Билибајкић, Зорана Павић, Дејан Ађанчић, Славко Стефановић, Јован Јоца Стефановић, Вера Столић, Ранко Шемић и други, у пратњи оркестра РТС-а под вођством Синише Вићентијевића. Концерт носи назив “Славиша Вујић и пријатељи” због обележавања јубилеја на естради певача Славише Вујића, који потиче из Косовског Поморавља и који је један од иницијатора и ове акције. Публику нису оставиле равнодушном и најмлађе учеснице, Миљана Славић, Анастасија Ђокић и Симонида Ракочевић, које су се представиле етно песмама и које су на концерт дошле из Грачанице.

Посетиоци су се у великом броју одазвали овој хуманитарној акцији, на чему је захвално и само руководство школе у Стражи, чији су чланови такође присуствовали концерту.

Check Also

“Улога моје породице у светској револуцији” вечерас премијерно у Грачаници

Премијера представе “Улога моје породице у светској револуцији” по тексту Боре Ћосића, а у режији …