Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Критика на рачун “малог шенгена”намера да се створи зона неслободе

Канцеларија за КиМ: Критика на рачун “малог шенгена”намера да се створи зона неслободе

Критике заменика председника Демократског савеза Косова Авдулаха Хотија на рачун иницијатива за либерализацију протока људи, робе и капитала на западном Балкану разоткривају намеру политичких актера у Приштини да забране слободу кретања, и да самоизолују читаву нашу јужну покрајину.

Албански политички лидери на Косову и Метохији у савременој Европи успостављеној на вредностима слободне трговине и слободног протока људи, робе и капитала желе да створе зону неслободе, чиме своје бираче осуђују на економско назадовање и својевољно себи граде имиџ Европљана другог реда.

Намере одговорних политичких лидера у региону да се западни Балкан политички и безбедносно стабилизује кроз унапређење економске сарадње имају отворену подршку из утицајних центара у ЕУ, и немају никакве везе са измаштаним геостратешким теоријама завере којима Хоти настоји да зарази сопствене бираче.

Невероватно је да у 21. веку неко ко се издаје за озбиљног политичара верује да је могуће један колектив и територију оградити зидом од остатка света. То само доказује да албанским лидерима на Косову и Метохији недостаје најелементарнија доза зрелости и далековидости, а највећу штету због тога трпеће њихов народ.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …