Главна / Вести / Србија / Председник: Хронично сам болестан, новинари немају везе с мојим здравственим стањем

Председник: Хронично сам болестан, новинари немају везе с мојим здравственим стањем

Председник Александар Вучић поручио је данас да ће се све док буде имао снаге и енергије борити да остави Србији много више него сви који су пре њега обављали тај посао.

Он је поручио да ће се све док буде имао снаге и енергије борити да остави Србији много више него сви који су пре њега обављали тај посао.

“И гарантујем вам то”, рекао је председник Вучић, коментаришући, иначе, констатацију новинара Н1 телевизије да се чуло шта је министар здравља Златибор Лончар рекао о његовом здрављу, и да су многи функционери говорили да му је позлило због Н1, те питање шта је истина и да ли је исправно кривити новинаре за оно што се догодило.

Вучић је, уз опаску да ће бити отворен, рекао да нема, нити ће икада имати икакве везе новинар Н1 са његовим здравственим стањем.

Објаснио је да његови здравствени проблеми немају никакве везе са новинарским питањима, нити са Н1, већ се ради о хроничној болести, која је постала акутна:

“Ја сам хронично болестан. Проблеми које сам имао били су у том тренутку акутни. То се увек догоди. То дође као ‘савршена олуја’. Ја сам и данас болестан и под терапијом целодневном, и то није тајна“, објаснио је он.

Вучић је казао да њега брине то што су Н1, а и њихов шеф све време лагали да је он или неко од његових рекао да је му је здравствено стање повезано са питањем новинара те телевизије.

“Никакве везе Н1 нема са мојом болешћу. То је моје и моје је да то носим. Не смета ни када ми неки желе пет метака у леђа из Локалног фронта. Тако се јунаци обрачуванају са противницима. Али ми смета када неки, који би требало да буду новинари, кажу да не би требало да се бавим овим послом ако не подносим питања”, рекао је он.

Истакао је да може да “подноси” свакаква питања, и да се радује сваком ко пита нешто, било сувисло или, некада, несувисло.

“На основу њих, лакше објашњавам народу разлику између истине и лажи, за шта се неки други залажу“, поручио је он.

Поновивши да његово здравствено стање нема везе са Н1, додао је да није неко ко је најбољег здравља на свету.

“Али док будем имао снаге и енергије борићу се и оставићу Србији много више него сви који су пре мене обављали овај посао. То гарантујем. У смислу километара путева, пруга, позоришта, музеја , и висине плата и пензија. По томе се људи мере”, казао је он.

Вучић је истакао да ниједног секунда није рекао да је неко крив за његово здравствено стање.

“Ја бих том новинару орден дао. Могао сам месец дана да објашњавам како се води прљава кампања и не би ми било тако успешно као тог дана, да људи виде на какве глупости се позивају. У политичком смислу бих му дао орден”, рекао је и додао:

“Међутим, оно с чим нећу да се усагласим јесте језик кампање која се води против Сузане Васиљевић и других, иако је она против овога што сада говорим. Један високи функционер тог удружења Локални фронт каже треба ми испалити пет метака у леђа па да се напијемо од радости. Није вам то ни вест. Други новинар каже за Верицу Брадић “где ћеш да радиш сутра”. И то вам није вест. Али, је страшна хајка уколико је неко рекао “можеш да поставиш питање како хоћеш, на све ће Вучић да одговара. Не могу да се сагласим да је постављено питање било пристојно и васпитано”, рекао је он додајући да се ради о перверзној инверзији која је фасцинантна.

“Захваљујем вам се, моји здравствени проблеми немају везе са вама, нити би било фер и коректно да то кажем, нити инсинуирам. Нећу да причам колика је моја преткомора или све. Какве то везе има са вама? Да би била у таквом лошем стању потребне су деценије, а не један дан који ми је, иначе, донео велико политичко задовољство”, додао је он.

Јер, како је истакао, они које протежира Н1 пали на шест одсто, сви заједно.

“Када претите људима “ми ћемо да бијемо”, када Сузана Васиљевић с правом каже десничари деле летке, немојте да с правите да то није тако. Они су вам делили летке у лице, али вам не одговара да кажете да су то десничари, мора да кажете да је то Вучић, а тај који их је делио позвао је 10 пута на моје убиство”, рекао је Вучић.

Критиковао је што се праве неки наивни да ништа не разумеју и тврде да су стално жртве које неко наводно дира.

“Радите свој посао, када год хоћете дођите да постављате питања. Имате право на одговоре, а политичке противнике побеђиваћу не што брже говорим, већ радом, марљивошћу, свим овим што нисте могли ни да сањате да видите у прошлости. Колико пута смо слушали бајке о аутопуту кроз Шићевићку клисуру и другим местима, а сада је све то постало стварност и реалност”, рекао је он.

Вучић је рекао да је његово здравље нарушено тиме што му је природа то дала, уз његову непажњу, то јест неузимања редовно лекова за срце и хипертензију.

“Захвалио бих се свима који су бринули, није била лака ноћ у петак на суботу. Хвала на бризи и посебно онима који су желели да нестанем јер ме мотивишу да се још више, снажније, храбрије и одлучније борим за Србију него што сам чинио до јуче“, истакао је он.

О претњама смрћу: “Свака част, јуначино”

Вучић је коментарисао претње убиством које му је упутио Локални фронт из Краљева, али и злураде коментаре дела опозиције на рачун његовог здравственог стања, речима да се не плаши и да то “разуме”, јер никако другачије не могу да га победе.

“Што се тиче ових претњи са пет метака у леђа – јунаци! Познати су јунаци увек пуцали у леђа. Нарочито неком ненаоружаном и посебно неком у леђа, то је једно јуначко дело а онда ће посебно јуначки да се напију после тога. Замислите људе у Краљеву, српске витезове, часне јунаке, Краљево је увек било јуанчко, које гледа неког ако каже – хајде да га убијемо са пет метака у леђа”, казао је Вучић новинарима.

Он је иронично додао:

“Честитам ти јуначино, свака ти част јунаку, добродошао, дођи, можеш и с леђа и с преда, ја нисам наоружан.”

Што се тиче непримерених коментара дела опозиције, он каже да их разуме, јер другачије не могу да га победе.

“А како ће да ме победе? Тако што устану у 11, већ у 13 иду на састанак за комбинације, како их они називају, и то им је крај дана. Чиме? Морате да победите неког радом, ангажманом, марљивошћу. Не иде”, поручује Вучић.

На питање како види непримерене коментаре на рачун новинарке Верице Брадић, он указује на случај Љиљане Смајловић и каже да се води хајка против ње.

“Један полуписмени човек који себе назива новинаром њој соли памет, која је Ајнштајн за њега, да је оваква, онаква, само зато што је рекла – чекајте, па ви желите да се у Србији деси оно што се десило у Боливији, што је највећа несрећа за једну земљу”, рекао је он и подсетио да су “неки велики јунаци попут оног са пет метака” градоначелницу Винте у Боливији изубијали моткама, полили црвеном фарбом, ошишали и тако водали по граду.

“И то вам говоре они који су тобож били против Американаца , а сваку револуцију коју подржи ЦИА, они подржавају. А питаћу их за десет дана кад ова што има два посланика буде донела одлуку да повуче одлуку о непризнавању Косова и онда ћу да их питам да ли их и даље подржавате и да ли се и даље надате томе”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Потврђен висок ниво односа; Србија за мир и стабилност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на састанку са председником Словеније Борутом Пахором …