Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Харадинај и Курти целом свету показали да је Приштина проблем

Дачић: Харадинај и Курти целом свету показали да је Приштина проблем

 

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да не очекује позитиван помак у дијалогу Београда и Приштине. Оцењује да су Рамуш Харадинај и Аљбин Курти својим изјавама целом свету показали да су Албанци проблем.

Ивица Дачић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да нема ни трунку оптимизма да ће ток преговара кренути на боље.

“Ако погледате ко је у Приштини тај са којима треба да се разговара и преговара ја немам нуи трунку оптимизма да ће бити ишта боље него што је било са Рамушом Харадинајом, чак можда и горе. Потврђује се оно што смо раније говорили. Погледајте најновије изјаве Аљбина Куртија који говори о уједињењу са Албанијом, једибнственој албанској нацији”, наводи Дачић.

Додаје да су Курти и Харадинај целом свету показали да су Албанци проблем.

“Мислим да је свима сада постало јасно да је ретко ко урадио за српску ствар као што су то урадили Харадинај, Курти и остали. Показали су целом свету ко је у ствари проблем. Показали су да су проблем Албанци”, наводи министар спољних послова.

Додаје да неће бити успеха док се не изврши притисак на Приштину.

“Може да дође за преговарача ко год хоће, док не изврши притисак на Приштину неће бити успеха”, оцењује Дачић.

Наводи да наставка дијалога неће бити док год се не укину таксе.

“Ништа се није десило што би могло да унесе трунку оптимизма у будућност дијалога са Приштином. Напротив десиле су се само лоше ствари – изјаве које долазе…”, оцењује министар спољних послова.

Извор: РТС

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …