Главна / Вести / Србија / Нишан други пут

Нишан други пут

После НИН-ове насловне стране, коју је издавач повукао након готово неподељених оцена јавности да слика цеви уперене у председника Србије Александра Вучића шаље скандалозну поруку, на насловној страни данашњег листа Данас појавила се карикатура која има намеру да извргне руглу осуде НИН-ове насловнице.

На карикатури Предрага Кораксића Кораxа, у гро плану је исти снајпер са фотографије објављене на насловној страни НИН-а, уперен у груди председника Вучића, који је разгрнуо кошуљу испод које је нацртана мета.

Варијације НИН-ове поруке? Демонстрација става – “шта нам можете”? Иронија? Злурадост? Исмевање?

Да ли заиста цев уперена у било чије груди, у земљи у којој је устрељен премијер реформатор, у друштву у које се индукује политички раздор, може бити смешна?

Да ли је био смешан напад на Вучића у Сребреници?

Може ли бити смешно када на првог човека Србије у Загребу насрћу са порукама мржње док пролази улицом ка Банским дворима?

У земљи, чија историја памти убиство краљева, председника скупштине, премијера, цев која нема другу симболику осим метка може слати само опасну поруку.

Са тим нема игре.

Вучевић: Ђилас би да убија председника, е па неће моћи!

Није Србија Ђиласова “црна насловница”, поручио је вечерас потпредседник СНС И градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је међу првима реаговао на насловницу .

Вучевић оцењује да је сада јасно до које мере иду “идиотизам, глупост и мржња” Драгана Ђиласа.

“Лопов и власник медијског шљама би да убија председника. Е па неће моћи! Није Србија његова црна насловница!”, написао је Вучевић на свом Твитер налогу.

Очигледан је оглас који Ђилас наручује на свим насловним странама својих новина-убити Вучића!, написала је на Твитеру посланица СНС Сандра Божић поводом најновије насловнице Данаса.

Посланица СНС Марија Обрадовић реагујући на најновију насловницу Данаса навела је да Драган Ђилас неће стати док не заврши посао.

“Значи, Ђилас НЕЋЕ стати док не заврши посао? Јасно је шта је главна порука Ђиласових медија – Како убити АВ”, написала је она на Твитеру.

Потпредседник СНС Миленко Јованов је поводом најновије насловнице листа Данас поручио да смо схватили да је Ђиласов циљ који преносе сви његови медији како убити Вучића.

“Ало бре монструми… Схватили смо да је Ђиласов циљ и опсесија, коју ревносно преносе сви његови медији како убити Вучића, али нема потребе да нас баш сваког дана на то изнова подсећате”, написао је на Твитеру Јованов.

Вулин: Убити Вучића је једина политика коју нуди СЗС

Убити председника Србије Александра Вучића је једина политика коју нуди Савез за Србију, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

“Насловна страна Данас-а, на којој опет убијају Вучића, није за осуду она је за лечење. После НИН-а Данас је поновио – убити Вучића је једина политика коју СЗС нуди, сан који сањају”, навео је Вулин у саопштењу.

Како каже, сан СЗС-а о убијању Вучића је ноћна мора сваког нормалног човека.

Вулин напомиње да у Србији, у којој је убијен премијер Зоран Ђинђић, а стотине хиљада умрло у грађанским ратовима и идеолошким сукобима, позив на Вучићеву смрт је позив на рат и смрт.

“Нека уредници Данас-а објасне својој деци зашто сањају Вучићеву смрт, Србији знам да не могу”, рекао је министар Вулин.

Чедомир Јовановић:Викенд издање Данас-а – дно дна

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић коментарисао је на свом Твитер налогу насловницу Данаса на којој је карикатура која приказује пушку уперену у председника Александра Вучића и оценио је као дно дна.

Јовановић је уз насловницу Данаса поставио и слику новчанице од 500 евра уз коментар:

“Викенд издање Данас-а… дно дна, искеширано и пуштено с ланца.”

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Понош не може да опрости Вучићу снажну и самосталну Србију

Нато генерал Здравко Понош слика је и прилика оне народне “Вук длаку мења, али ћуд …