Главна / Друштво / Отпадне воде на Падалишту угрожавају домаћинства

Отпадне воде на Падалишту угрожавају домаћинства

Већ дуже време неки од становника насеља Падалиште у Грачаници боре се са проблемом изливања канализације у њихова дворишта или њиве. Несносан смрад, немогућност рада на пољопривредном земљишту, могућност ширења заразе у летњим месецима, све су то последице овог проблема који траје.

Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић каже да се ради о дуготрајном проблему који општина Грачаница покушава да реши, али да је неопходна и сарадња са Водоводом, јер плаћање услуга за водовод подразумева и одржавање канализационе мреже.

– Од контејнерског насеља до шахте ми смо заменили цеви, међутим долази до проблема када несавесни грађани бацају разне врсте отпада, што доводи до зачепљења. Покушавали смо више пута да апелујемо на Водовод да зачепљену канализацију отчепи. Звали смо их и ми, а зову их и мештани. Они су ти који треба да пошаљу цистерну, како би се овај проблем решио – каже Трајковић.

Један од угрожених становника у овом насељу, Фериз Јашари каже да је смрад који се шири несносан и да отпадне воде понекад продру и у објекте за становање. С обзиром да се бави пчеларством, овај проблем у великој мери отежава и узгој пчела које често пију отпадну воду.

Посебан проблем наступа у летњим месецима и при високим температурама. По речима становника тада је угрожен велики број породица, тачније њихово здравље.

Општина Грачаница је више пута рашчишћавала шахте и покушавала да овај проблем реши, међутим, неопходно је да се Водовод што пре укључи у решавање проблема.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …