Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Увек ћемо осуђивати све злочине, ма ко их починио

Српска листа: Увек ћемо осуђивати све злочине, ма ко их починио

Српска листа ће увек осуђивати све злочине ма ко их починио и ма које националности да су жртве, наводи се у саопштењу Српске листе.

За разлику од свих лажних моралиста из Приштине, који причом о злочинима желе да замагле чињеницу да је косовско правосуђе неоснованом, срамном и опасном пресудом на велика врата увео вербални деликт за Србе, на Косову и Метохији српски народ и Српска листа ће увек осуђивати све злочине ма ко их починио и ма које националности да су жртве, али све нас вређа да о наводним злочинима говоре они који пред судовима управо дају исказе о монструозним злочинима који су почињени и још увек некажњени и према Србима, али и према Албанцима.

Подсећамо Хашима Тачија, Вљору Читаку, Беџета Пацолија и остале да они никада нису осудили ниједан злочин над Србимa, ни убијање жетелаца у Старом Грацком, ни убијање српске деце на Бистрици, нити убијене раднике копа Белаћевац, а кад већ говоре о помирењу, а са друге стране нису осудили ни говор мржње и лажи које је изрекао Халит Берани 2004. године уз албанске медије, а чиме је покренуто етничко чишћење Срба у Мартовском погрому.

Подсећамо јавност да је још 2017. године група српских невладиних организација поднела тужбу због изјаве Даута Харадинаја да “Срба неће бити на Косову”, али суд у вези са том тужбом није преузео ниједну активност, а камоли осудио, као што није преузео ниједну активност против Фљоре Бровине када је за скупштинском говорницом лажно оптуживала Србе за силовања и при том као доказ користила фото-снимке из порно филмова, или када до дан данас немамо одговор на питање ко је одговоран за пребијање српских посланика, министара и градоначелника у Косовској Митровици 26. марта.

То што су у Приштини спремни да Србе ставе у гето, пребијају, злостављају, хапсе, протерују и  понижавају у нади да ће сломити слободарски дух нашег народа само утире пут поделама и сукобима, зато јавно позивамо међународне представнике да реагују и онемогуће ово институционално насиље, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …