Главна / Вести / Косово и Метохија / Теодосије: Запрепашћени смо драконском пресудом Тодосијевићу

Теодосије: Запрепашћени смо драконском пресудом Тодосијевићу

Епископ рашко-призренски Теодосије, изразио је запрепашћење због одлуке Основног суда у Приштини који је у првостепеној пресуди осудио бившег косовског министра Ивана Тодосијевића на казну затвору од две године.

“Уз сво поштовање за све ратне и послератне жртве на Косову и Метохији неприхватљиво је да се с једне стране Срби драконски кажњавају, док истовремено припадници бивше ОВК који се сумњиче за бројне злочине против неалбанског, али и сопственог становништва, не само остају недодирљиви, већ се третирају као хероји, уз најтеже изразе етничке и верске нетрпељивости према српском народу”, оценио је Теодосије.

Да не помињемо расистичке изјаве против нашег народа и грубо вређање српских верских осећања и достојанства у појединим косовским медијима, наводи даље епископ рашко-призренски Теодосије и истиче да двоструким аршинима нема места у правном друштву нигде у свету, па ни овде.

“Третирање изјаве Ивана Тодосијевића као вербалног деликта враћа нас, нажалост у најмрачније време комунистичке диктатуре и отвара простор за даљу етничку дискриминацију. У том погледу, искрено се надамо да ће у жалбеном процесу ова пресуда бити укинута”, наводи Теодосије.

У његовој изјави, која је објављена на сајту Епархије рашко-призренске, наводи се да је српски народ овакву пресуду доживео као још један вид притиска и претњи и упућен је апел да се сви уздрже од запаљиве реторике и раде на изградњи мира и добросуседске сарадње, а на добробит свих грађана.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …