Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Српски народ ће увек подржавати европске вредности, али не и лицемерје

Српска листа: Српски народ ће увек подржавати европске вредности, али не и лицемерје

Српски народ је пренеразила вест да Европска унија подржава увођење вербалног деликта и забрану слободе говора Србима на Косову и Метохији, те пружа подршку неоснованим оптужницама против члана председништва Српске листе Ивана Тодосијевића- каже се у саопштењу Српске листе.

Прво питање, које се само поставља је, да ли је Европска унија увела неке нове европске вредности којима се негира право на слободу мишљења, говора и изражавања, или се то односи само на српски народ?

Пасивни када је у питању осуда злочина почињених над Србима, као и у вези са кршењем ЦЕФТА споразума, Споразума о стабилизацији и придруживању, али и по питању обавезе Приштине да формира Заједницу српских општина, Европска унија се показала као гласни промотер одузимања права Србима на Космету.

Уместо да најстрашније осуди увођење вербалног деликта у 21. веку, истог оног кривичног дела које су на Западу исмевали и критиковали када би говорили о диктатурама, европски чиновници пружају алиби и подршку неоснованим оптужницама и институционалном насиљу које Приштина врши над часним и породичним Србима – наводе у Српској листи.

Српски народ ће увек подржавати истинске европске вредности, али не и лицемерје које нам сервирају неки чиновници у име Европске уније, чиме нам додатно отежавају положај на Космету и отварју простор за додатна понижења и малтретирања. Не треба заборавити да нас овакво деловање не изненађује, посебно имајући у виду податак да је Еулексова мисија редом затворила све истраге злочина над Србима, па чак и у случају зверских убистава српске деце на реци Бистрици.

Господо из Европске уније, Срби су слободарски народ и никада нису клечали ни пред ким. Неки ваши преци би вам о томе могли говорити надугачко, али вас молимо да своје поруке којима подгревате међуетничке тензије на Балкану задржите за себе, јер би неко могао да схвати да уместо обећане визне либерализације Албанцима на Косову и Метохију можете само дати подршку за напад на Србе – наводи у саопштењу Српска листа.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …