Главна / Друштво / На четвртој ванредној седници СО Грачаница усвојен шестомесечни извештај

На четвртој ванредној седници СО Грачаница усвојен шестомесечни извештај

На четвртој ванредној седници СО Грачаница шестомесечни извештај о раду општинских одељења представио је председник општине Срђан Поповић. Након отворене дискусије одборници су једногласно усвојили извештај.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић навео је у свом излагању пред одборницима СО Грачаница да су све планиране активности за 2019. годину успешно реализоване. Наводећи резултате рада у склопу инфраструктурних пројеката Поповић је казао да стабилизација породица кроз стамбено збрињавање остаје и даље у фокусу рада општине.

„ Веома је битно да и у 2020. години наставимо са урбанизацијом Грачанице и у том смислу наилазимо на доста изазова али ћемо се трудити да све релевантне чиниоце детаљно известимо о томе. За реализацију свега што планирамо за наредну годину биће нам потребна већа финансијска средства као што је нпр. сређивање реке кроз Лапље Село и Преоце и путна заобилазница како би уређењем шеталишта поред манастира Грачаница добила један модернији и урбанији изглед и обрисе урбане средине и на томе ћемо активно радити у наредном периоду“, казао је Поповић.

Као најважније пројекте Поповић је навео асфалтрирање око 10 километара путева, уређење паркова, изградњу преко 30 кућа и 50 станова за време досадашњег мандата,изградња и реконструкција партера и јавних површина, почетак изградње новог Водовода, уређење канализационе и водоводне мреже са чиме се наставља и наредне године, стављање у функцију реконструисани Дом културе у Лапљем Селу и завршетак изградње вртића у Угљару, набављање спортских реквизита, ИТ опреме за образовне институције, рекнструисање грејање у Дому старих, набављање медицинске опреме тамо где је било неопходно и још много тога.

Према његовим речима до марта 2020. године очекује се завршетак стамбене зграде са 36 станова у центру Грачанице као и завршетак изградње и уређења Средњошколског центра у Лапљем Селу, као и изградња анекса и реконструкције школе Краљ Милутин што уључује изградњу нових 6 учионица, као и потпуно уређење и доградња јавне расвете у општини Грачаница.

Поповић је навео да се у реализацији планираног успело али да су реализовани и многи пројекти који нису били планиранирани захваљујући помоћи као што је изградња зоналне мапе, помоћ у пројекту легализације објеката и помоћ породицама за покретање малих бизниса.

Највећи изазов који остаје у 2020. години јесте безбедносна ситуација. Она је према речима Поповића боља него што је била али да ту слику и даље ремете појединачне крађе и напади на приватну имовину грађана.

Након што су саслушали извештај председника Општине одборници су дискутовали о учињеном, изнели предлоге који су приоритетни за решавање а потом једногласно усвојили шестомесечни извештај председника општине Грачаница Срђана Поповића о раду општинских одељења.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …