Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоџић на састанку Извршног већа локалних одбора за јавну безбедност

Хоџић на састанку Извршног већа локалних одбора за јавну безбедност

Министарка за администрацију локалне самоуправе гђа Адријана Хоџић учествовала је на 19. састанку Извршног већа локалних одбора за јавну безбедност.

У свом излагању министарка Хоџић је нагласила:

“Узевши у обзир своје дугогодишње радно искуство у локалној самоуправи, а сада и у својству министарке за администрацију локалне самоуправе, процењујем да фунционисање безбедоносних механизама, које укључују и општински савет за безбедност заједнице као и локалне одборе за јавну безбедност, представљају свеобухватне механизме који омогућавају локалним руководиоцима, безбедоносним структурама као и осталим релевантним представницима да поделе неопходне информације и на тај начин допринесу да кроз разне мере превентивно делују како би се одрзао мир и кавлитетна безбедност у општинама.

Могућа је и преко потребна изградња мостова поверења између полиције и самих грађана, кроз изградњу партнерства и заједничких иницијатива у циљу решавања безбедоносних изазова у свакој заједници.

Тамо где постоји јасно ангажовање и посвећеност да се адекватно координишу заједничке активности свих институционалних механизама, нарочито када те активности укључују и грађане у процесима доношења одлука, резултати су евидентни!” – наводи Хоџић.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …