Главна / Вести / Косово и Метохија / Станојевићи дочекују крсну славу Св.Никола у новом дому

Станојевићи дочекују крсну славу Св.Никола у новом дому

Породици Златана Станојевића из Лапљег Села  уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић  кључеве новог дома.

„ Имамо прелепу кућу у којој можемо нормално да живимо. Стара се урушавала, нисмо били безбедни. Захваљујемо се председнику Поповићу и oпштини Грачаница, обезбедили су нам трајни опстанак и останак овде“, рекао је Златан Станојевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је обавеза локалне самоуправе да ради на стварању бољих услова за живот свих грађана.

„Породицу смо први пут посетили за Божић ове године када смо видели у каквим условима живе. Тада смо им обећали да ћемо изаћи у сусрет и изградити им нову кућу, то обећање смо данас испунили. Желели су да своју славу дочекају и прославе у новој кући и жеља им се испунила. За општину остаје приоритет стамбено збрињавање и сигурно је да ћемо настојати да и у наредној години збринемо што је више могуће породица“, казао је Поповић.

„ Срећан сам много због нове куће, може и друштво да ми дође. До сада нису имали где да дођу нисам имао своју собу“, рекао је Матеја.

Ово је друга  кућа од укупно шест које је Општина Грачаница у овој години изградила. Наредних дана кључеве новог дома добиће и остале породице.

 

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …