Главна / Вести / Косово и Метохија / Србија, колико год желела мир, никада неће под претњама признати

Србија, колико год желела мир, никада неће под претњама признати

Едита Тахири је данас Србији запретила ратом уколико не призна једнострано проглашену независност Косова, али Србија, колико год желела мир, никада неће под претњама признати оно што је настало као плод отимачине, неправа и насиља.

 

Србија албанском народу на Косову и Метохији жели да се развија и напредује у демократском и економски просперитетном друштву, међутим тај несрећни народ је талац своје неодговорне, ратнохушкачке политичке елите која га држи у сталном страху и неизвесности, наводи у саопштењу заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

 

Иста та албанска политичка врхушка у Приштини узела је за таоце и Србе на Косову и Метохији, који су данас најугроженији и најобесправљенији народ у Европи.

 

Србија је земља окренута будућности и развоју и жели да за собом остави патње и страдања из ратне прошлости, међутим албански политички лидери су у тој прошлости, не само заробљени, већ прижељкују да се она понови.

 

Србија ће чинити све да сачува мир како би се нашем напаћеном региону омогућило да зацели ране и надокнади све оно што је пропуштено у годинама сукоба и нестабилности, али наш труд ће бити узалудан ако и остали не покажу макар минимум разума, добре воље и уздржаности.

 

Молим и упозоравам албанске интелектуалце и политичаре на Косову и Метохији да се не играју ватром и да не излажу недужан народ страдању због својих личних фрустрација или пословних комбинација.

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …