Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник општине Срђан Поповић са представницима Локалних савета о безбедносној ситуацији

Председник општине Срђан Поповић са представницима Локалних савета о безбедносној ситуацији

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је данас са представницима Локалних савета свих места која припадају општини Грачаница о новонасталој ситуацији када је у питању безбедност, тачније, поводом последњих пљачки које су задесиле наше суграђане у претходних недељу дана. Поповић је апеловао на представнике локалних одбора да обаве разговоре са мештанима који и сами треба да се укључе у решавање овог проблема, тако што ће пријавити све сумњиве ситуације, а како је нагласио у оваквим ситуацијама солидарност мора бити наглашена, нарочито када су комшије у питању.

Овакве ситуације дешавају се у току летњих месеци када су људи на одморима, а постоји бојазан, речено је на састанку, да и сада лопови могу искористити празнике, зимски одмор и одсуствовања грађана тим поводима, како би ступили у нове акције.

– Људи су узнемирени, а ситуација је веома забрињавајућа. Представници локалних савета затражили су од мене да сазовем хитан састанак са КФОР-ом и полицијом, што смо ми већ учинили. Сутра у 11 часова ћу на састанку њима предочити све оно са чиме смо се сусрели у протеклим данима, а видећемо са њима и шта ћемо предузети не бисмо ли ову ситуацију решили. Највише забрињава то што до сада ниједна пљачка није решена, ниједан починилац није ухваћен, тако да се стиче утисак да починиоци могу да остану некажњени, што додатно охрабрује пљачкаше. Са локалним саветима смо имали веома конструктиван разговор, а они ће већ данас сазвати састанке по свим местима у општини, како би обавестили људе да ових дана буду опрезнији. Све иде ка томе да уколико се нешто не промени да ће мештани општине Грачаница морати да се самоорганизују – рекао је председник општине Срђан Поповић након састанка.

Представник локалног савета Грачанице Синиша Ђорђевић нагласио је такође да су грађани узнемирени.

– Хтели смо на овом састанку да укажемо на озбиљност ситуације која тренутно влада на територији општине. Очигледно је да полиција и безбедносни органи не раде свој посао, тако да је једина могућност да се стане на пут пљачкама самоорганизовање становништва. Одржаћемо састанке и са мештанима, како бисмо пронашли заједнички начине да станемо на пут пљачкама јер оваква ситуација може задесити и остала места у општини – каже Ђорђевић

Сутра у 11 часова, председник општине Срђан Поповић разговараће са представницима КФОР-а и полиције.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …