Главна / Вести / Косово и Метохија / Митинг “Српске” у Штрпцу

Митинг “Српске” у Штрпцу

strpceГрађанска иницијатива “Српска” митингом у Штрпцу почела кампању за изборе на КиМ. Скупу присуствовало близу 6.000 Срба. Представници листе, коју подржавају српске власти, поручили да њихова победа значи очување плата, државних институција Србије и спречава албанизацију српских средина на Космету.

У Штрпцу је предизборним скупом Грађанске иницијативе “Српска” и званично почела кампања те листе за локалне изборе на Косову заказане за 3. новембар. Иницијатива “Српска” је у изборну трку ушла уз подршку Владе Србије и председника Томислава Николића.

Скупу је присуствовало близу шест хиљада Срба из свих делова Покрајине, а представници листе “Српска”, коју подржавају Влада Србије и председник Томислав Николић, поручили су да њихова победа значи очување плата, државних институција Србије и спречава албанизацију српских средина на Космету.

Скуп се одржао испред зграде општине Штрпце, а на њему су се могле видети присталице и симпатизери “Српске” из свих делова Косова.

Окупљени су носили државне и заставе на којима је исписано “Српска”, пароле на којима је стајало “Гласај Српску, гради Српску”, “Гласај Српску, гласаш Србију”, “Дајмо Србији глас, гласаш Српску” и сличне.

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …