Главна / Друштво / Поповић: Договорено видљивије присуство снага безбедности на територији општине Грачаница

Поповић: Договорено видљивије присуство снага безбедности на територији општине Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са командиром Полицијске станице у Грачаници Братиславом Трајковићем и командантом базе Бондстил Робертом Хјузом од којих је затражио затражио видљивије присуство  безбедносних органа у заштити имовине и живота мештана општине након серије  крађа које су се десиле у претходних недељу дана.

Поповић је у изјави, након састанка који је био затворен за јавност,  казао да је од снага безбедности затражио већу видљивост на терену и што хитније проналажење починиоца ових разбојништава.

„Имали смо конструктиван састанак, Полиција и КФОР свесини су ситуације у којој се налазимо и зато смо се договорили да повећају своју видљивост на терену.  Оно што ме радује је да је командир полицијске станице у Грачаници  рекао да полиција има неколико осумњичених за последње крађе и наредних дана можемо да очекујемо позитивне резултате“, казао је Поповић .

Поповић је истакао да је представницима снага безбедности нагласио “да за Србе ово нису обичне пљачке већ и животно питање, да су породицама украдене ствари које су људи целог живота стицали, а са друге стране нарушена је безбедност, јер су породице узнемирене”.

Одговарајући на питање новинара да ли је упућен да мештани најављују протесте и самоорганизовање узаштити своје имовине, Поповић је казао да ће грађани увек имати подршку општине у решавању свих проблема и да разуме њихово незадовољство.

„Мештани се са правом осећају узнемирено и ако све ово не буде дало резултате имају право да протествују. Разговарао сам са оштећеним породицама и са представницима Локалних савета и ако полицијске истраге не открију починиоце, ако се са пљачкама настави, онда ће се људи самоорганизовати. Много грађана је звало  и мене лично и једноставно су рекли да морају да предузму мере како би заштитили своју имовину.”рекао је Поповић.

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …