Главна / Друштво / Пљачкама у Грачаници нема краја

Пљачкама у Грачаници нема краја

Пљачке у Грачаници не само да су свакодневница, већ из дана у дан добијају на интезитету.

Наиме, након само пар сати од састанка председника општине Грачаница Срђана Попвића са снагама безбедности, у полицијској станици Грачаница пријављена су још два случаја разбојништава.

По речима мештана, синоћ је у улици која води до спортског комплекса “Драган Џајић” у Грачаници опљачкана кућа Јована Бабића и продавница Сафета Рагипија.

Сафету Рагипију вандали су обили продавницу, однели сав новац и остале вредности.

“Сваки дан се дешава по нешто, нису опљачкали само мене, приметили смо да је опљачкан и наш комшија Јован Бабић. Ово је више неподношљиво, сваки дан се деси по неки овакав случај и због тога се осећамо врло небезбедно” каже Рагипи.

Кућа Јована Бабића тренутно је празна, јер власник због здравствених разлога тренутно борави у централној Србији.Полиција је обавила увиђај и истрага је у току.

Само у протеклих недељу дана опљачкано је пет српских домаћинстава у општини Грачаница. Лоповима и даље нико не стаје на пут. Опљачкане су породице Данчетовић и Симић, већ након два дана обијена је и кућа породице Јоргић, а сутрадан кућа породице Миладиновић, која се налази у самом центру Грачанице недалеко од саме станице полиције.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …