Главна / Вести / Косово и Метохија / Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић посетио општину Гора

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић посетио општину Гора

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић заједно са привредником из Новог Пазар Решитом Бајрамовићем уручио је деци из шест основних школа општине Гора, које функционишу  у систему владе Републике Србије новогодишње пакетиће. Прво су у општини Гора у селу Враниште поделили пакетиће за децу из суседних села , а затим посетили и ОШ „Небојша Јерковић“ у Љубовишту.

„Задовољство ми је данас бити овде са ово децом и када их видмо насмејане. Није нам тешко , него нам је велико задовољство да дођемо до сваког нашег човека , нарочито нам је велика сатисфакција када измамимо осмехе ове предивне дечице . Иначе и у наредном периоду ћемо све чешће бити у могућност да помогнемо свим људима који поштују Републику Србију  овде на КиМ. Највећу захвалност дугујемо породици Бајрамовић,  која је донирала пакетиће за ову децу.Ово је пример и за друге привреднике и компаније да на овакав начин помогну где је најпотребније“, рекао је Јовић.

„Ово је још једна у низу од активности које је породица Бајрамовић учинила за малишане. Први пут овде донирамо, али не и последњи. Много ми значи јер смо успели да насмејемо ову децу“, казао је Бајрамовић.

И ове године Канцеларија за КиМ у сарадњи са Црвеним крстом Србије обезбедила је пакете помоћи за социјално угрожене породице.

„За најугроженије породице, не само овде већ широм Косова и Метохије обезбеђени су пакети прехрамбених производа и хигијене, као и брашно. Познато је да због буџета почетком јануара закасне социјална давања, тако да и на овакав начин помажемо како становништво не би осетило тај недостатак“, истиче Јовић.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и у наредној години ће наставити да улаже на Косово и Метохију зарад опстанка и останка на овим просторима.

 

 

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …