Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Захваљујући инвестиционом плану подржава се опстанак Срба на КиМ

Српска листа: Захваљујући инвестиционом плану подржава се опстанак Срба на КиМ

У име српског народа и свих грађана на Косову и Метохији који Србију сматрају својом отаџбином захваљујемо се председнику Александру Вучићу што је у инвестиционом плану “Србија 2025” предвидео и обезбедио више од 150 милиона евра за унапређење животних услова за наше грађане на Косову и Метохији. Подсећам јавност да су ово додатна средства, поред редовних издвајања која су највећа у задњих неколико деценија, а захваљујући којима се тренутно реализује више од 349 пројеката, чиме се позитивно мењају све српске средине на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу председника Српске листе Горана Ракића.
Политика председника Алексадра Вучића, која је резултат тешких али успешних реформи које је спровео у нашој Србији, значи отварање нових радних места, јачање инфраструктуре и привреде на Косову и Метохији чиме се најдиректније подржава опстанак и останак српског народа.
Свесни одговорности коју носимо као представници српског народа на нашој светој земљи, пружамо пуну подршку председнику Александру Вучићу у борби за мир и просперитет целокупног српског народа, како у Србији тако и у расејању, а који се суочава са страшним притисцима и искушењима. Зато је више него потребно да се окупимо и јединствени и сложни радимо у циљу даљег јачања наше отаџбине и заштити интереса нашег народа – наводи Ракић у саопштењу.
Чињеница је да непријатељима српског народа смета јачање наше земље под вођством председника Вучића, али је зато обавеза сваког грађанина наше земље да се одговорно понаша и стане у заштиту политике коју председник Вучић спроводи упркос подметањима и лажима којима квази опозиционари настоје да скрену пажњу јавности са очигледног убрзаног напретка наше земље – наводи се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …