Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Надам се да на КиМ неће следити пример Црне Горе
VUCIC BRNABIC SRBIJA2025

Вучић: Надам се да на КиМ неће следити пример Црне Горе

Надам се да Приштина неће следити пример Подгорице, поручио је данас председник СНС Александар Вучић, упитан да ли се на Косову и Метохији може очекивати исти сценарио као у Црној Гори, а поводом усвајања Закона о слободи вероисповести.

“Слушао сам такве идеје и, као и ви, пратим то и по службеној дужности. Видим да су већ почели да говоре о Гашијима, о некима који су везани за Дечане, и другима који су везани за друге наше цркве…”, приметио је Вучић и и стакао:

“Не могу да знам, не желим да будем птица злослутница и надам се да неће следити овај пример и да неће покушати да нас убеде да Дечани, Грачаница, Богородица Љевишка, Зочиште или било која наша светиња припада албанском културном наслеђу”.

Вучић је навео да ће они покушати да кажу да то припада косовском културном наслеђу, за шта су, подсећа, својевремено и добили подршку дела међународне заједнице.

Што би, каже, значило да косовско културно наслеђе није српска културна баштина, додао је Вучић.

“Али, све те трикове… Верујем да ћемо имати снаге да се на рационалан, паметан начин и мирним средствима, дипломатским путем боримо и да сачувамо наше светиње”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …