Главна / Вести / Косово и Метохија / Караџић обишао социјално угрожене породице у Кишници и Сливову

Караџић обишао социјално угрожене породице у Кишници и Сливову

Председник привременог органа Скупштине града Приштина са седиштем у Грачаници Љубинко Караџић у име Канцеларије за Косово и Метохију уручио је помоћ у храни и основним животним намирницама социјално угроженим породицама у  Кишници, Грачаници и Сливову.

По речима Љубинка Караџића, посебно је тешко људима који живе у Сливову јер Сливово је најудаљеније од Приштине и најзабаченије село.

– Управо смо зато дошли данас да посетимо ово село и породицу Станковић, да видимо како можемо да им помогнемо и макар мало олакшамо живот у предстојећој години. Држава Србија ће улагати, као и Канцеларија за Косово и Метохију, на овим просторима, управо да бисмо олакшали опстанак и живот у оваквим местима где су људи скоро заборављени. Ипак, ми их нисмо заборавили. У овим крајевима фали већи број људи, већи број деце, а ми ћемо у предстојећем периоду помоћи да бар услове за живот имају боље – рекао је Караџић приликом посете.

Негован Станковић, житељ Сливова наглашава да је значајна свака посета, а нарочито председника привременог органа.

– Остали смо овде, немамо где да идемо. Али, мало нас је, нема с ким да се дружи, нити где да се изађе, син је незапослен. Ипак, обилазак нам значи, видећемо шта ћемо даље – каже Станковић.

Добрила Симић из Кишнице истиче да је захвална привременом органу Скупштине града Приштине на досадашњој помоћи.

– Захваљујем Канцеларији за Косово и Метохију и директору Марку Ђурићу, као и председнику Вучићу. Свака помоћ значи. Деца нам се школују и помоћ је неопходна – каже Добрила.

Љубинко Караџић са сарадницима обишао је и породице Авдије Јашаревића и Сретена Јочића која броји 7 чланова.

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …