Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник општине Грачаница обишао социјално угрожене породице у Ливађу и Гуштерици

Председник општине Грачаница обишао социјално угрожене породице у Ливађу и Гуштерици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић у Ливађу је обишао породицу Градимира Секулића и обећао помоћ да му се доврши кућа, а у Доњој Гуштерици обишао је породицу Николе Ђорђевића млади брачни пар са једним дететом без примања и посла, и у Горњој Гуштерици породицу Владице Недељковића, који има троје деце, а без посла су и он и супруга.

– Основ сваког друштва је стабилна породица и оно што је наш циљ је да омогућимо што је могуће бољи живот свакој породици, јер колико будемо успели да помогнемо породице, да запослимо младе људе, да помогнемо на било који начин, толико можемо да верујемо у будућност, у опстанак и останак на овом простору, казао је Поповић приликом разговора са мештанима којима је помоћ потребна.

Никола Ђорђевић живи са супругом и ћерком  у кући коју им је уступила његова бака . Друго дете је на путу, а обоје супружника су без посла.

– Наш главни проблем је посао, задовољни смо овом кућом каква год да је, само да можемо да радимо и зарадимо за децу, не желимо да живимо од милостиње – каже Јелена, медицинкса сестра без посла која чека друго дете.

Никола  је свуда покушавао да се запосли  и ради све како би могао да прехрани породицу. У разговору са председником општине Грачаница млади супружници су изразили чврсто опредељење да остану на Косову, да им није циљ да оду одавде, али и да им је за живот потребно да бар једно од њих двоје ради.

Владица Недељковић је отац троје малолетне деце и живи у Горњој Гуштерици. Ни он ни супруга немају посао. Владица је некада радио у затвору. Пре неколико година се одазвао на позив тадашњег руководства Републике Србије да по проглашењу косовске независности Срби напусте косовске институције. Напустио је посао и никада се више није вратио.

Приликом разговора са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, Владица је истакао да му је једина тежња да почне да се бави неким послом. Како је нагласио Срђан Поповић, општина ће учинити све да му изађе у сусрет и покуша да финансијски помогне да почне да се бави бизнисом.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и наредних дана обилазиће социјално угрожене породице, које су на евиденцији Центра за социјални рад у Грачаници. Са њим је и данас био директор те институције Немања Петковић.

 

 

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …