Главна / Друштво / Љубинко Караџић: Кључни проблеми су незапосленост и лоши услови за живот

Љубинко Караџић: Кључни проблеми су незапосленост и лоши услови за живот

Председник привременог органа Скупштине града Приштина са седиштем у Грачаници Љубинко Караџић са члановима општинског већа у име Канцеларије за Косово и Метохију уручио је помоћ у храни и основним животним намирницама социјално угроженим породицама.

Караџић је прво обишао петочлану  породицу Ненада Михајловића из Новог Бадовца, од којих нико није запослен, због чега имају велика дуговања за електричну енергију као и остале комуналије.

“Кључни проблеми су незапосленост и лоши услови за живот, са овим мукама се најчешће сусрећу становници на централном Космету”, рекао је председник привременог ограна Скупштине града Приштина-Грачаница Љубинко Караџић.

Након породице Михајловић, председник је обишао шесточлану породицу Радојице Ничића из Лапљег Села, коме је Канцеларија за КиМ  обезбедила грађевински материјал за обнову и адаптацију куће.

“Главни проблеми наших људи су већ познати, уз помоћ Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију данас смо помогли једној вишечланој породици, која има троје деце. Са задовољством могу да кажем да смо им побољшали услове живота. Добили су грађевински материјал и већ се уселили у кућу”, рекао је Караџић.

Чланови привременог органа Скупштине града Приштина током дана су у Грачаници обишли и породицу Свете Станковића, а у Бадовцу породицу Бојана Симића са којима су говорили о проблемима и приоритетима ових домаћинстава.

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …