Главна / Вести / Србија / Дачић:Исправна одлука Вучића и подршка правима Срба

Дачић:Исправна одлука Вучића и подршка правима Срба

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је јутрос да је председник Србије Александар Вучић донео исправну одлуку да не оде у Црну Гору, али да је још важније од тога што је пренео званичан став да Србија чврсто стоји у одбрани права српског народа.

“Ми имамо легитимно право и обавезу да бринемо о Србима у Црној Гори”, поручио је Дачић за РТС оцењујући да је проблем за црногорску власт што би Вучићева посета даље оснажила српски народ у Црној Гори.

Дачић сматра и да су присутни двоструки аршини, истичући да црногорски режим оптужује Србију за великосрпске амбиције, почев од 1918. па надаље, а да су овог пута покушали да кажу да Србија изазива кризу тиме што је наводно против независности Црне Горе.

“Позивам их да престану са тим изразима који не одражавају реалну ситуацију, то су ноторне неистине и лажи. Годинама уназад нико није ни реч рекао против црногорске независности”, рекао је Дачић.

Поводом оптужби ДПС Мила Ðукановића да се Вучић меша у унутрашње ствари Црне Горе, Дачић је рекао да су се ДПС и Црна Гора на најгрубљи начин мешали у унутрашње ствари Србије сваки дан говорећи о независном Косову.

Дачић је оценио да је црногоирској власти потребна антисрпсдка кампања због избора, али је истакао да се Србија залаже и решење види у дијалогу.

Он је додао да је крање време да се сви грађани Србије који су црногорског порекла изјасне по питању Закона о слободи вероисповести, који је усвојен у Црној Гори.

Дачић је рекао да је морална обавеза свакога ко је добио српско држављанство, провео животни век у Србији и све стекао у нашој земљи да не ћути о овом питању.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић: Албанија и Северна Македонија заслужују почетак преговора, Србија повећала размену са ЕУ за 30 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима из региона у …