Главна / Вести / Косово и Метохија / Украдене пумпе за воду повратницима у селу Грабац

Украдене пумпе за воду повратницима у селу Грабац

voda_slavina-150508_600_x_468Непознати лопови украли су у селу Грабац код Клине Србима повратницима и седму пумпу за воду с бунара с којег се мештани тог села снабдевају пијаћом водом.

Председник тог села Радоња Магић рекао је за агенцију Бета да су сељани јутрос приметили да је пумпа нестала и да је ограда око бунара порушена, а лопови су, такође, украли и врата с пумпне станице.

“Ово је седма пумпа за воду која је украдена од како смо се 2002. године вратили у наше село. Пре рата сви смо имали своје бунаре, али су те бунаре затрпали непознати починиоци. По повратку, водом смо се снабдевали са мањег изворског бунара, који је Кфор на наш захтев проширио 2008. године”, рекао је Магић.

Он је казао да повратници сада воду за кућне потребе и за напајање стоке доносе пешке с’ изворишта које је од села удаљено око 700 метара и то тако што кофама везаним за конопац ваде воду из изворишта.

Рекао је да је полиција била код изворског бунара и обавила увиђај, и да је најавила да ће наставити истрагу, али и додао да до сада ниједан крадљивац пумпи није откривен.

Магић је рекао да су повратници узнемирени због укупног стања, напада, крађа и свега што су у протеклом период доживели због чега је у четвртак повратничка породица Нешић напустила село и Косово.

Пре одласка ексерима су закуцали врата и прозоре своје обновљене куће.

Према његовим речима, у селу Грабац пре рата била су 44 српска домаћинства са 220 становника, а данас тамо живи осам породица с двадесетак чланова.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …