Главна / Вести / Косово и Метохија / Обилић: Разбијена улазна врата на згради спрске школе

Обилић: Разбијена улазна врата на згради спрске школе

Непозната лица су током празника поломила стакла на улазним вратима ОШ „Бранко Радичевић“ у Обилићу, иако се објекат налази на свега 10 метара од полицијске станице у том граду, потврдио је за Косово Онлајн директор Александар Поповић.

Поповић каже да су разбијена стакла на улазним вратима уочили помоћни радници, када су јутрос после празника дошли на посао и да са сигурношћу не може да тврди када се овај инцидент догодио, јер ђаци током празничних дана нису похађали наставу.

Директор школе је случај пријавио Полицији Косова и КФОР-у а у току дана, како каже, пријавиће и надлежнима из косовске општине Обилић, будући да је ово није први случај напада на ову школу.

“До сад је било око двадесетак напада на нашу школу, што разбијања прозора, оштећења инвентара, крађе. И сами знате да су нам косовске општинске власти срушиле један део зграде. Косовска полиција је по позиву обишла место, направила записник али са мном нису разговарали”, рекао је Поповић за Косово Онлајн.

Српску школу у Обилићу јутрос пре 10 сати обишао је и председник Привременог органа за општину Обилић, Ненад Денић.

“Ово је још један вандалски чин који се дешава у задњих пар година у школи ‘Бранко Радичевић’ и ово је још један доказ да Срби у Обилићу нису добродошли. Као и сви претходни инциденти и овај ће оставити последице на преостали српски живаљ овде, додатно их узнемирит”, рекао је Денић.

Он је апеловао на органе косовских институција да буду агилнији и заштите мали број Срба, који још увек живи у овом месту, двадесетак километара западно од Приштине, као и српске ђаке.

Денић је рекао да ће данас обићи и разговарати са преосталим Србима у Обилићу, а да је о овом случају обавестио више инстанце.

Основна школа “Бранко Радичевић” налази се у систему образовања Министарства просвете Републике Србије. Смештена је у центру Обилића, а њу похађа близу тридесетак ученика.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …