Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Паљење аутомобила Славка Симића кукавички акт

Ђурић: Паљење аутомобила Славка Симића кукавички акт

“Паљење аутомобила члана Председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на овај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак”, истакао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Чињеница да се ово догодило у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало би да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе – наводи Ђурић у саопштењу.

“Наручиоцима и извршиоцима овог кукавичког напада у име државе Србије и Српске листе поручујем да ништа не може поколебати наш народ у намери да остане на Косову и Метохији, и да нема тог чина екстремизма на који Срби неће одговорити још већом одлучношћу да истрају у својој борби. Позивам представнике Српске листе да уздржано реагују, као што су то и до сада чинили у свим тешким и изазовним ситуацијама, јер наша битка води се и биће добијена стрпљењем и мудрошћу. Позивам надлежне органе да без одлагања истраже и казне одговорне за овај напад на једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији”, истиче Ђурић.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …