Главна / Вести / Косово и Метохија / Представник Приштине извређао Ђоковића и српске тенисере, реаговао Ђурић

Представник Приштине извређао Ђоковића и српске тенисере, реаговао Ђурић

Представник Приштине у Бугарској Едон Цана коментарисао је на Твитеру начин на који су српски тенисери прославили победу на АТП купу у Аустралији, а посебно је био оштар према Новаку Ђоковићу. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да мржња коју је показао Цана открива карактер оних који је испољавају.

“Након песме о војном маршу, наставили су са Косовом. Можеш бити АТП победник, али остајеш примитивац, заостао и обичан балкански националиста и шовиниста. Није случајно што је Новак Ђоковић најмање вољен тениски шампион у историји”, написао је Едон Цана на Твитеру.

На ову изјаву реаговао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је оценио да мржња коју је према спортисти показао представник Приштине у Бугарској Едон Цана, открива карактер оних који је испољавају.

“Новаку Ђоковићу, који потиче са Косова и Метохије, желе да забране да се поноси својим пореклом само зато што је Србин. Мржња према спортисти који је показао да не подноси мржњу, шовинизам и границе међу људима најбоље открива карактер оних који је испољавају”, написао је Ђурић на Твитеру.

Српски тенисери победили су у недељу на АТП купу у Аустралији, а победу су прославили певајући “Марш на Дрину” и “Видовдан”.

Извор: РТС

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …