Главна / Некатегоризовано / Представници „Михољског збора“ деци на централном Космету уручили пакетиће

Представници „Михољског збора“ деци на централном Космету уручили пакетиће

Представници „Михољског збора“ чије је седиште у Тивту, а које окупља Србе из Црне Горе и дијаспоре, уручили су пакетиће са слаткишима и играчкама деци у свим предшколским установама у српским срединама на централном Космету.

Наша екипа забележила је поделу пакетића у вртићу „Наша радост“ у Угљару код Косова Поља, где су представници „Михољског збора“ недавно комплетно опремили кухињу ове васпитно-образовне установе.

„Циљ нам је да сваком Србину, на било ком меридијану ове земљине кугле да се налази, а да му је помоћ потребна наравно да ћемо му изаћи у сусрет. Сви знамо шта значи Косово за читав српски народ и првенствено смо ту како би обрадовали нашу браћу на овој светој земљи“, казао је Здравко Нишавић, председник организације „Михољски збор“.

„По благослову митрополита црногорско-приморског ми смо основали  удружење, које ће бити и Одбор за очување и одбрану српских светиња. У договору са нашом браћом из Боке ми смо обезбедили 60 пакета за децу из Метохије, а наша браћа из „Михољског збора“ обезбедила су 260 пакетића за децу са централног Косова“, истакао је Миливоје Брковић, секретар ове организације.

„Захваљујем се нашој браћи из Црне Горе, који су нам данас даривали пакетиће, а недавно и опремили кухињу свим пратећим елементима“, истакла је директорица ПУ „Наша радост“ Љиљана Мартиновић.

Ова организација је поред кухиње у ПУ „Наша радост“ у Угљару током прошле године опремила и кухињу у вртићима у Доњој Гуштерици, Добротину и Прилужју.

Check Also

Време:Током дана облачно

Пре подне у већини предела претежно сунчано, само на истоку и југу умерено до потпуно …