Главна / Вести / Косово и Метохија / Влајић: Са правом се и у ово суђење сумња да ће донети ту истину

Влајић: Са правом се и у ово суђење сумња да ће донети ту истину

Предуго времена је прошло и предуго већ ни породица убијеног Оливера Ивановића, ни јавност која на то има право, не зна истину о овом случају. Са правом се и у ово суђење сумња да ће донети ту истину, али је битно да то суђење почне, да се колико толико води на фер начин, каже за ТВ Мост адвокат Небојша Влајић.

У изјави за ТВ Мост адвокат Небојша Влајић наводи да су ухапшени и оптужени многи људи из Косовске Митровице пре свега, али та оптужница уопште не даје одговор на питање ко је убио Оливера Ивановића, ко је то наредио, ко је то организовао. Ми то, како каже,  још увек не знамо.

“Она оптужница коју смо имали прилику да видимо пре двадесет дана је на само два дана пре почетног рочишта замењена једном другом коју још увек нико није видео на српском, јер је предата на албанском”, каже Влајић и додаје да је то врло неуобичајена ствар да се два дана пре суђења оптужница мења.

“Шта је јавни тужилац у томе изменио то је тешко у овом тренутку знати, али по ономе што смо видели у првој оптужници то се углавном односи на мишљење сведока, на сведочења, а колико сам ја схватио ни један од тих сведока није очевидац нечега. Тако да питање ће бити да ли ће тај тужилац моћи ишта да докаже, да ли ти људи заиста имају везе са тим за шта се оптужују или немају. Одговор на то даће суђење, али је битно да то суђење почне, да се колико толико води на фер начин и да видимо да ли су ти људи заиста одговорни или нису”, закључује Влајић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …