Главна / Вести / Србија / Брнабић: Нећемо стати док се не открију налогодавци убиства Ивановића

Брнабић: Нећемо стати док се не открију налогодавци убиства Ивановића

Премијерка Ана Брнабић је, пред помен Оливеру Ивановићу у Храму Светог Саве, рекла за РТС да је њена основна порука да Београд никада неће стати у истрази док не открије ко су стварни налогодавци убиства.

Ана Брнабић је за РТС рекла да Београд сам води истрагу без подршке привремених институција у Приштини и међународних чинилаца на КиМ.

“Ми смо, ја лично и председник, више пута разговарали са Унмиком и Еулексом, али немамо нарочиту подршку”, навела је премијерка.

Додала је да постоје нека сазнања али да не може да пружи више информација зато што је ситуација на Космету у овом тренутку таква да чак ни заштићени сведоци Специјалног суда за злочине ОВК не могу бити заштићени и да се њихова убиства не могу спречити.

“Не могу да причам на ту тему јер било шта што кажем, може да угози људе и саму истрагу коју водимо”, навела је Ана Брнабић.

Коментаришући оптужницу против шест Срба на Космету, Брнабићева је рекла да ти људи не могу да очекују правично суђење и још једном је указала на убиство заштићених сведока.

Истакла је да је та оптужница за њу фарса и да су докази контрадикторни.

“Цео тај процес се води на начин какав смо видели”, рекла је премијерка и додала да ће се о томе причати, као и о заштити српског народа на северу КиМ.

Ана Брнабић каже да је убиство Оливера Ивановића само једна од ствари које се дешавају Србима на КиМ.

“И рекла бих, само једна од ствари која је служила да заплаши Србе на Ким, и то како се та истрага води довољно говори колико им је стало да заштите било кога”, сматра Брнабићева.

Поручила је да ће Србија да сачува мир и да ће се трудити са очува стабилност са српски народ где год он живео.

Оливер Ивановић је убијен на данашњи дан пре две године у Косовској Митровици.

Извор: РТС

Check Also

Основан Савез инжењера и техничара Косова и Метохије

На Оснивачкој скупштини Савеза инжењера и техничара Косова и Метохије одржаној 11.01.2022. године у Штрпцу, …