Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић са Дјакофотакисом о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Ђурић са Дјакофотакисом о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са новоименованим амбасадором Грчке у Републици Србији Јоргосом Дјакофотакисом и упознао га са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и проблемима са којима се суочава српски народ у покрајини.

Захваливши амбасадору Дјакофотакису на доследној подршци Грчке територијалном интегритету и суверенитету Србије, Ђурић је истакао да је пријатељство српског и грчког народа један од најчвршћих стубова стабилности у Југоисточној Европи и да је успешно прошло бројне историјске тестове, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић је рекао да је Београд опредељен за наставак дијалога са Приштином и све регионалне иницијативе које би унапредиле сарадњу и поверење међу друштвима и народима на Западном Балкану, али да у овом тренутку у Приштини не постоје политичке структуре које деле те вредности.

Слобода протока људи, робе, услуга и капитала је, како је констатовао Ђурић, тековина на којој је грађен и учвршћен мир у савременој Европи, и зато тај модел треба да следе и државе овог региона како би дошло до трајне стабилизације и унапређења односа, наведено је у саопштењу.

Извор:

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …