Главна / Друштво / Срђан Поповић разговарао је са мештанима општине Грачаница

Срђан Поповић разговарао је са мештанима општине Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић већ две године организује пријем за грађане са жељом да помогне у решавању њихових проблема. Разговори се организују једном седмично, али председник то ради кад год је у прилици.

Весна Ћурчић из Доње Гуштерице на разговор код председника је дошла због ћерке која није запослена.

„Деца су ми отишла за Београд јер овде није било посла, дошла сам  на разговор због ћерке која је још увек овде са нама на Косову и жели да остане и ради овде, супруг и ја смо задовољни разговором јер има наде за запослењем“ казала је Весна.

Осим из Грачанице на разговор долазе и грађани из других локалних самоуправа, па их је данас било и из Црквене Водице.

Алексанадр Крстић затражио је помоћ код председника у виду изградње стамбене јединице.

„Отац ми је болестан, мајка и брат не раде нигде, једина примања која у кући имамо јесте моја плата. Живимо у јако старој и трошној кући која се распада, председник је рекао да ће комисија изаћи на терен и покушати да реши проблем“ рекао је Крстић.

Због незапослености на разговор код председника је била и породица Ђорђевић из Доње Гуштерице.

„Највећи проблем је што немамо посла, живимо само од социјале, на паузи смо буквално седам месеци где немамо никаква примања, без посла не можемо да опстанемо овде“ казала нам је Јелена Ђорђевић.

По речима председника општине проблеми са којима се мештани Грачанице најчешће сусрећу јесте незапосленост, нерешено стамбено питање, административни, здравствени и други проблеми.

“Оно што ме стварно радује јесте да доста тога и може да се реши али постоје  проблеми који изискују и времена и труда као и заједничког рада са осталим институцијама како на централном нивоу тако и локалном. Незапосленост је највећи проблем мештана на територији општине Гарчаница и то ће нам засигурно бити приоритет у неком наредном периоду да пронађемо начин, односно да направимо атмосферу како за инвестирање тако и за покретање мини бизниса“ рекао је Поповић.

У претходној години први човек општине је у свој кабинет примио око 2000 својих суграђана, а значајан број њихових проблема је позитивно решен.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …