Главна / Друштво / Општина Грачаница помаже емитовање ромског радио програма

Општина Грачаница помаже емитовање ромског радио програма

Општина Грачаница, Радио Грачаница и Ромактед Акциона група за заједнице Савета Европе потписали су меморандум о разумевању који подразумева реализацију програма на ромском језику.

Споразум су 10. јануара ове године потписали заменик председника Општине Грачаница Саша Данић, директор Радио Грачанице Саша Мицић и члан Акционе групе заједнице у склопу програма Ромактед Демир Османи.

Поптписани меморандум подразумева релизацију програма на ромском језику за период од шест месеци, а који ће на Радио Грачаници финансирати Општина Грачаница и Савет Европе.

Циљ емитовања ромског програма је да јавност информише о проблемима на које Роми свакодневно наилазе и помогне при њиховом решавању.

Највеће препреке са којима се Роми сусрећу, а којима ће се у емисијама бавити, јесу образовање, незапосленост ромске популације, пружање информација, актуелности и репортаже о ситуацији и активностима ромске заједнице и слично.

До емитовања програма на ромском језику долази захваљујући сарадњи  Општине Грачаница и Савета Европе у оквиру заједничког програма Европске уније/Савета Европе под називом ROMACTED: Промовисање добре управе и оснаживање РОма на локалном нивоу.

Извор: http://nasagracanica.com/

Check Also

Развој женског дигиталног предузетништва-пројекат подршке младим женама са територије општине Грачаница

Невладина организација Центар мањинске заједнице у оквиру  пројеката „Развој женског дигиталног предузетништва“ отвориће веб продавницу …