Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Учинићемо све да помоћ стигне до свих којима је потребна

Ђурић: Учинићемо све да помоћ стигне до свих којима је потребна

У претходне две недеље направљен је помак у пружању помоћи људима на Косову којима је помоћ потребна, рекао је за ТВ Мост директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Нагласио је да то није довољно и најавио да у наредним недељама мора да се уради још више.

„Наш циљ је да у 2020. години стигнемо до свих оних до којих нисмо успели из различитих објективних и субјективних разлога да стигнемо у претходним годинама. Морамо да идентификујемо кључне проблеме, отклонимо системске“, рекао је Ђурић и додао да је на недавном састанку са градоначелницима у српским срединама на Косову најавио процене и смене у фебруару.

Истакао је да је неке од њих та чињеница нагнала да више раде са грађанима.

„Видео сам да неки од њих искрено желе да помогну и искористе ресурсе које им држава Србија ставља на располагање како би својим суграђанима учинили живот подношљивијим. Наставићемо да подржавамо градоначелнике и представнике локалних институција који добро раде свој посао“, рекао је Ђурић и додао да Канцеларија за КиМ води интензивну процену рада.

Још једном је поновио да ће Канцеларија за КиМ и држава Србија учитини све да у овој години стигне до свих којима је помоћ потребна.

Извор: https://www.kosovo-online.com/

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …