Главна / Друштво / Поповић: Ускоро реконструкција зграда и станова у насељу Берген

Поповић: Ускоро реконструкција зграда и станова у насељу Берген

У циљу реконструкције и стварања бољих услова у насељу Берген у селу Угљаре код Косова Поља у коме је смештено тридесет интерно расељних лица у Грачаници је одржан састанак првог човека општине Грачаница Срђана Поповића, представника УНХЦР, Канцеларије за заједнице, Данског савета за избеглице и НВО ФДМЦ, који ће како је речено, заједнички радити на реализацији овог пројекта.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је, за РТВ Грачаница, да ће у наредна два месеца почети реконструкција зграда и станова у насељу Берген.

“Могу да саопштим лепе вести за становнике Берген насеља на самом почетку 2020.године. Ми смо прошле године на састанцима са ДРЦ и УНХЦР договарали на који начин можемо да пронађемо могућност да реновирамо  шест зграда у овом насељу и сада смо успели у томе, средства су обезбеђена и свих шест зграда, односно свих 24 станова ће бити реновирано. Становници овог насеља ће добити  знатно боље услове за живот”, истакао је Поповић.

Он је наглсио да ће, уколико се укаже потреба, изградити додатне станове за ове кориснике. Овај пројекат ће са реализацијом кренути најдаље за два месеца.  Председник општине Грачаница је напоменуо да је, такође, веома битно да се разговара са корисницима тих станова, како би се видело какве су њихове потребе и на још који начин може да им се помогне.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …