Главна / Вести / Косово и Метохија / Саопштење Грађанске иницијативе Српска

Саопштење Грађанске иницијативе Српска

srpska_inicijativaСви одбори Грађанске иницијативе Српска на Косову и Метохији,  јединствени су у осуди последњег у низу притисака и дискриминисања кандидата за градоначелнике наше листе. Ноћашње дељење летака на којима се кандидат за градоначелника Грађанске иницијативе Српска Градимир Микић неосновано оптужује да је ратни злочинац и на коме пише да је 1999. убио двојицу Албанаца и бацио у Мораву, говори колики заправо страх влада код политичких неистомишљеника.

Грађанска иницијатива Српска ће достојанствено наставити изборну кампању, не оптужујући нити један политички субјекат без доказа и аргумената. „Српска“ у потпуности разуме страх политичких супарника и јавно им саопштава да ће након победе показати како се треба демократски борити за све Србе на Косову и Метохији и како се демократским средствима треба борити за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Грађанска иницијатива Српска позива међународне и безбедносне структуре на Космету да одмах предузму све истражне радње и идентификују починиоце и налогодавце, изведу их  пред лице правде и јавно осуде кривотворење. „Српска“ још једном позива све Србе на Косову и Метохији да не подлежу притисцима и пропаганди, него да јединствено стану уз свој народ и државу Србију, јер друге државе немамо.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …