Главна / Вести / Косово и Метохија / Конференција за штампу у изборном штабу Српске

Конференција за штампу у изборном штабу Српске

serbian_flagУ Грачаници, у просторијама изборног штаба Грађанске иницијативе Српска, одржана је конференција за штампу, поводом написа на лецима, који су се појавили у селу Петровце у Општини Косовска Каменица, а којима се кандидат за председника општине Ранилуг, са листе СРПСКА означава убицом Албанаца.Конференцији су присуствовали Градимир Микић, кандидат за градоначелника Општине Ранилуг, Владета Костић, председник Г.И. Српска и начелник Косовског округа, Бранимир Стојановић, кандидат за градоначелника Општине Грачаница и Срђан Митровић, начелник Косовско – поморавског округа.

„Јутрос сам устао нормално али су ме сачекале ненормалне вести. Током ноћи у албанском селу Петровце,  неко је разбацао летке у којима сам оптужен за некаква недела. Не могу да вам опишем како сам се осећао у том моменту и како је реаговала моја породица,  када су чули да сам оптужен за наводно убиство двојице албанаца из суседног села“ , истакао је Градимир Микић.

Према речима Владете Костића, леци који су разбацани у албанском селу Петровце написани су на српском језику. Костић је истакао да је ово врло озбиљна оптужба да би прошла тек тако. Зато смо имали потребу да сазовемо ову конференцију, додао је Костић.

 

СРПСКА: Владета Костић пријавио претње Косовској полицији

vladeta_srpskaПредседник Грађанске иницијативе Српска Владета Костић пријавио је вечерас полицији у Грачаници узнемиравање и претње упућене преко мобилног телефона.

„Три дана за редом добијам претње преко мобилног телефона. Позиви стижу са скривених бројева. Вређају ми породицу и упућује псовке и претње, због чега бринем за своју и безбедност своје породице“, навео је Костић у изјави коју је предао полицији у станици у Грачаници.

Костић сумња да узнемиравање претње добија због предизборне кампање. Костић је најавио да ће, ако полиција не предузме нешто, случај пријавити ЕУЛЕКС-у.

Узнемиравање и претње председнику Г.И. Српске само су још један у низу провокација и напада на кандидате и одборнике листе Српска.

Претходно су се у селу Петровце појавили леци у којима се кандидат за градоначелника Грађанске иницијативе Српска Градимир Микић неосновано оптужује да је ратни злочинац .

Подсетимо, да је аутомобил кандидата за градоначелника наше листе у Клокоту Срећка Спасића оштећен јуче, а Спасић је претучен уочи почетка предизборне кампање.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …