Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Сваки корак ка нормализацији, чини Србима на КиМ живот подношљивијим

Српска листа: Сваки корак ка нормализацији, чини Србима на КиМ живот подношљивијим

Српска листа сматра да је потписивањем писма о намерама за успостављање авио-линије Београд-Приштина учињен веома важан симболички корак ка рушењу баријера између народа и друштава, и да српски народ на Косову и Метохији може имати само корист од ове иницијативе.
Сматрамо да сваки корак ка нормализацији односа, што укључује и олакшавање кретања грађанима, чини живот српског народа на Косову и Метохији подношљивијим и перспективнијим.
Захвални смо председнику Александру Вучићу, председници Владе Србије Ани Брнабић и директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу због тога што су, у времену које карактерише политичка неизвесност и погоршање положаја српског народа на Косову и Метохији, имали мудрости и снаге да још једном покажу да су Србија и српски народ осовина стабилности региона.
Српски представници на Косову и Метохији већ годинама подржавају идеју о обнављању авиосаобраћаја између два српска града Београда и Приштине, јер нам тако Београд постаје ближи.
Србија је још једном показала да није та која стоји на путу либерализацији протока људи, робе, капитала и услуга у региону, не угрозивши при том своје државне и националне интересе, а Београд и због свог географског положаја и због свог значаја заслужује да буде саобраћајно чвориште региона и град ка којем ће водити сви путеви – каже се у саопштењу Српске листе.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …