Главна / Вести / Косово и Метохија / Бојану Симићу из Новог Бадовца донацијом људи добре воље укључена струја

Бојану Симићу из Новог Бадовца донацијом људи добре воље укључена струја

Убрзо након обиласка социјално угрожених породица од стране председника Привременог органа града Приштине Љубинка Караџића са сарадницима, Бојану Симићу из Новог Бадовца је након дужег времена укључена струја. Проблем породица који живе у отежаним условима препознали су људи добре воље, а власник предузећа „Рад 028“ из Косовске Митровице Радуле Стевић је на иницијативу Привременог органа града Приштине донирао средства за измирење дуга за електрићну енергију породици Симић.
„После месец ипо дана, данас нам је укључена струја. За мене и моје четворо деце то значи пуно. Захваљујући председнику Привременог органа града Приштине Љубинку Караџићу и донатору, који је на иницијативу господина Караџића донирао средства да ми се укључи струја, нама је сада лакше. Ја и моја шесточлана породица живимо од социјалне помоћи и дечијег додатка, нисмо у радном односу ни ја ни супруга, тако да нисмо ни могли да платимо струју. Да није било Привременог органа града Приштине, не знам шта би било са нама“, рекао је Симић.
Бојан Симић је интерно расељено лице из Коњуха. Након сукоба 1999 године, уточиште је нашао у Грачаници, а након тога у Новом Бадовцу. Живи са супругом и четворо деце, а од пре месец  дана породица је богатија за још једног члана. Због дуга од 500 евра, готово два месеца је био без електричне енергије. Како је истакао, донација ће му пуно значити, посебно, што ће дуг бити исплаћен а рата за измирење утрошене електичне енергије кориговати на месечном нивоу.
Председник Привременог органа града Приштине Љубинко Караџић, истакао је да локална самоуправа чини све да изађе у сусрет најугроженијима.
„Морамо сагледати реално ситуацију и у складу са тиме помагати социјално угроженим породицама. Драго ми је да постоје људи добре воље, који желе и могу да учествују у томе, да скромним, али значајним прилозима помогну друштву. Захваљујем се власнику предузећа „Рад 028“ на томе што је препознао потребу да се помогне једној породици, и апелујем на све који могу да то учине, крену овим кораком.
„Држава чини и чиниће све да помогне сваком на Косову и Метохији. Прошле а и ове године, уложена су велика средства у покрајини. Захваљујући Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, у Грачаници градимо нову болницу, почињемо са изградњом фабрике сточне хране, фарме кока носиља, у току је изградња Градске библиотеке а планирамо да кренемо и са изградњом нове аутобуске станице. Све то учиниће живот лакшим у покрајини а младима створити услове за запошљавање, самим тим и за опстанак на овим просторима“, рекао је Караџић.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …