Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Морамо анимирати све руководеће структуре како би идентификовали и решавали проблеме

Петковић: Морамо анимирати све руководеће структуре како би идентификовали и решавали проблеме

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић и начелник Косовско – митровачког округа Славко Симић наставили су данас, низом састанака, активности усмерене ка помоћи угроженим породицама, али и анимирали руководство да се додатно ангажује на идентифиикацији проблема и њиховом решавању.

У просторијама општине Лепосавић, одржан је састанак са директорима предузећа и јавних установа са којима су постигнути одређени договори, идентификовани проблеми и подељени задаци за њихово решавање.

“Пренео сам руководиоцима предузаћа поруку директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да и они морају додатно да се активирају и да виде у каквим условима живе њихови радници, да ли деца њихових радника имају довољно средстава за нормалан живот, да све то евидентирају и покушају у складу са својим могућностима и надлежностима да помогну. Јер, није неко директор само зато што седи у фотељи, већ треба  да буде директор који ће да брине о свим својим запосленима. Како се понашамо ми у Канцеларији за КиМ, тако треба да се понашају и сви у локалним самоуправама и директори свим предузећа”, рекао је Петковић.

Током дана, планиран је и обилазак Фабрике зглобних лежајева „Прва Петолетка“, а Петковић је подсетио да су у овој години велика средства издвојена за улагања у покретање привреде у овој општини.

“Држава Србија чини све да се и у том привредном смислу развију наша предузећа на Косову и Метохији. Инвестиција од 96 милиона динара за набавку опреме у Фабрици “Лола Фот” у Лешку, а 41 милион за поновно покретање производње у Фабрици зглобних лежајева у Лепосавићу је само почетак оного што желимо да урадимо и када је реч о привредним субјектима и радници који треба да раде и живе од свога рада. Идеја је да подигнемо српске средине у економском смислу како би могли да водимо рачуна о бољој будућности и већој запослености на КиМ”, рекао је Петковић.

Делегација представника Канцаларије за КиМ и челници локалне самоуправе обишли су и социјално угрожену породицу Срђана Радовановића, којој је Општина Лепосавић донирала средства за изградњу куће.

На крају дводневне посете Лепосавићу, планиран је и обилазак мештана у селу Јелакце, где ће бити уручена помоћ за осам домаћинстава.

Извор: Косово онлине

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …