Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију настављају посету Косову и Метохији

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију настављају посету Косову и Метохији

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију наставиће сутра, 29. јануара посету Косову и Метохији по следећем распореду:

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић посетиће општину Обилић.

У 11 сати Петковић ће обићи Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Црквеној водици и ученицима поделити светосавске пакетиће.

У 11:30 сати Петар Петковић ће се у згради Општине у Племетини састати са секретаром и члановима Привременог органа Општине Обилић и начелником Косовског управног округа Срђаном Петковићем.

У 12 сати предвиђен је састанак са директорима предшколске установе, основних и средњих школа и  јавних предузећа и установа

У 12:30 сати Петковић ће обићи социјално угрожене породице на територији општине Обилић: породице Далиборке Бањац, Милоша Веселиновића и Реџепа Куртешија из Племетине и породицу Милоша Кузмановића из Бабиног Моста

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Дејан Павићевић и Душан Јововић посетиће у 12 сати манастир Високи Дечани.

Након посете манастиру Павићевић и Јововић ће се у манастирском конаку састати са председником и члановима Привременог органа Општине Дечани.

На крају посете Дечанима, Дејан Павићевић и Душан Јововић ће обићи домаћинство Бошка Ћирића (у центру места),  јединог повратника, који је и члан Привременог органа Општине Дечани.

У 14:30 сати помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Дејан Павићевић и Душан Јововић обићи ће манастир Успења Пресвете Богородице у центру Ђаковице и две монахиње, једине преостале Српкиње у овом месту.

Након обиласка манастира Павићевић и Јововић ће обићи и српско гробље у Пискотама, које је очишћено средствима које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић у 10 сати у Косовској Митровици, са председником Привременог органа Општине Косовска Митровица Александром Спирићем и директором Дирекције за стамбена и имовинска питања Душаном Димитријевићем започеће обилазак социјално угрожених породица на територији ове општине: породица Радета Недељковића и Светислава Стојановића из Косовске Митровице и Дарка Станковића из Сувог Дола.

У 11:15 сати у Сувом Долу код школе, предвиђен је разговор са мештанима о пролећној сетви.

У 11:50 сати, на крају посете општини Косовска Митровица, помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић обићи ће у Колашинској улици, стамбену зграду  „Црвени сигнал“ где ће са надлежнима разговарати о уређењу партера 4.

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …